• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Verkeersschadeverzekering

Door: André Rotte
Leestijd: 3 minuten

De Schadeverzekering Verkeersdeelnemers of Verkeersschadeverzekering biedt voor een relatief lage premie een hoge dekking en is daarmee een nuttige aanvulling op een verzekeringspakket. De verzekering dekt schade tijdens deelname aan het weg-, water of luchtverkeer. De Schadeverzekering Verkeersdeelnemers is niet gekoppeld aan een voertuig. Je bent daarmee ook verzekerd in het openbaar vervoer, als voetganger of fietser en in de auto van iemand anders. De verzekering is hiermee uitgebreider dan de Schadeverzekering Inzittenden. Die geldt alleen voor het voertuig waar de verzekering aan gekoppeld is en voor de bestuurder en passagiers van dat voertuig. Er is een Schadeverzekering Verkeersdeelnemers voor bedrijven en particulieren. Verschillende verzekeraars bieden de verzekering aan.

Wat vergoedt de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers?

Wanneer een verzekerde betrokken raakt bij een ongeval in het verkeer, vergoedt de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers materiële schade en letselschade. Het is daarbij niet van belang wie het ongeval veroorzaakte en wie aansprakelijk is. Bij een zakelijke Schadeverzekering Verkeersdeelnemers zijn de verzekerden de werknemers van een bedrijf. Bij de particuliere Schadeverzekering Verkeersdeelnemer zijn dat degene die de verzekering afsloot en de gezinsleden. Kijk wanneer u een verzekering afsluit altijd wie de verzekerde personen zijn zodat u bij schade niet voor verrassingen komt te staan.

Schadeverzekering Verkeersdeelnemers vergoedt ongeacht de schuldvraag

Vaak is het na een ongeval wachten tot de schuldvraag vaststaat. De veroorzakende partij moet dan als de aansprakelijkheid duidelijk is, de schade aan het slachtoffer betalen. Het kan lang duren voordat de aansprakelijkheid vaststaat en de vergoedingen bekend zijn. Omdat de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers vergoedt ongeacht wie er schuldig is, heeft een slachtoffer daarmee sneller de juiste vergoeding. Natuurlijk is het wel belangrijk dat verkeersdeelnemers zich aan de regels houden. Bijvoorbeeld aan de gordel-, rijbewijs- en de helmplicht en dat er geen sprake is van alcohol- of drugsgebruik. Wie zich niet aan dit soort regels houdt, riskeert dat de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers niet of maar deels uitkeert.

In welke landen geldt de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers?

Dat ligt aan de verzekeraar waar u de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers afsluit, maar vaak geldt de particuliere verzekering in Europa en de niet-Europese landen rond de Middellandse Zee. Voor de zakelijke verzekering geldt vaak werelddekking. Informeer altijd voor u de verzekering afsluit in welke landen hij geldt. Daarmee voorkomt u vervelende situaties achteraf. Verzekeraars moeten deze en andere informatie over hun producten duidelijk op een verzekeringskaart op hun website weergeven.

Een belangrijk pluspunt van de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers is dat de verzekeraar de geleden en nog te lijden schade normaal gesproken volgens het Nederlandse rechtssysteem vergoedt. Dat kan anders zijn als de polisvoorwaarden afwijken. Het is belangrijk daar bij het afsluiten van de verzekering goed naar te kijken.

Voorbeelden dekking Schadeverzekering Verkeersdeelnemers

Hieronder enkele voorbeelden waarin de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers nuttig is:

  • Een medewerker van een bedrijf rijdt ’s ochtends naar het werk, raakt van de weg en is zwaargewond. De medische kosten vallen hoger uit dan de ziektekostenverzekering vergoedt en de medewerker raakt deels arbeidsongeschikt.
  • Een jongen is op zijn fiets op weg naar school en wordt door een automobilist van zijn fiets afgereden. Er zijn geen getuigen, de jongen kon het kenteken niet zien en de auto rijdt door. De fiets is kapot en de jongen is gewond.
  • U reis met de bus naar Spanje en de bus krijgt een aanrijding. U en uw partner raken gewond en het is maar de vraag of u volledig herstelt.

Hulp nodig bij verhalen letselschade?

Ook al heeft u een Schadeverzekering Verkeersdeelnemers, ons advies: schakel bij letsel na een ongeval altijd deskundige hulp in. Bij Stipt letselschade weten we waar u recht op heeft. En onze hulp is in de meeste gevallen gratis. Dat komt omdat de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers onze kosten dekt. Raakt u of een gezinslid gewond bij een ongeval? Informeer dan zo snel mogelijk bij ons wat wij voor uw kunnen doen. De nasleep van een ongeval kan lang en vervelend zijn. Praktische zaken zoals de vergoeding van uw letselschade regelen, nemen wij graag voor u uit handen.

Heeft u vragen over het claimen van letselschade met een Schadeverzekering Verkeersdeelnemers? Neem dan contact op met uw expert van Stipt letselschade.

Over André Rotte

"Mensen persoonlijk en betrokken bijstaan, zodat hun leven weer zoveel mogelijk wordt als voor hun letselschade. Dat vind ik mooi." Na mijn rechtenstudie en functies bij verzekeraars internationale expertisebureaus werk ik sinds 2010 als belangenbehartiger voor slachtoffers van letselschade. Ik ben NIVRE-registerexpert en lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars. Dat zorgt ervoor dat ik altijd op de hoogte ben van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van letselschaderegeling. In mijn eerste baan bij een verzekeraar leerde ik dat persoonlijk contact enorm belangrijk is wanneer je slachtoffers van letselschade helpt en dat een tevreden klant je doelstelling is. Dat én mijn ervaring en kennis maakt dat u de behandeling van uw letselschadeclaim met een gerust hart aan mij kunt overlaten.

Meer blogs van André Rotte Bekijk profiel op LinkedIN
(c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring