• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Letselschade na een ongeluk met de fiets

Letselschade na een ongeluk met de fiets

Heeft iemand u aangereden terwijl u fietste en heeft u hierdoor letselschade? Als fietser bent u kwetsbaar in het verkeer. Ook volgens de wet. Artikel 185 van de Wegenverkeerswet beschermt fietsers en voetgangers tegen gemotoriseerde weggebruikers. Daarom is degene die u met een motorvoertuig aanrijdt bij een fietsongeluk vaak aansprakelijk. En dan moet die partij uw schade betalen. Dat geldt soms ook als u zelf een verkeersfout maakte. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat de mogelijkheden voor u zijn. Bel direct met een van onze experts op 0113-405062 of vul het contactformulier in.

Wat te doen als u een fietsongeluk heeft gehad?

Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk informatie verzamelt. Vul een schadeformulier met de andere partij in als dat kan. Maak foto’s van de situatie en spreek mensen aan die kunnen getuigen over het ongeluk. Als de politie bij het ongeval komt, is er daarna een verklaring beschikbaar. Vindt het ambulancepersoneel het nodig dat u meegaat naar het ziekenhuis voor onderzoek, dan doet u dat. Een huisarts of ziekenhuisarts kan kneuzingen, schaafwonden of botbreuken die u opliep vastleggen. Alle schriftelijke informatie die u heeft, helpt de expert bij uw letselschadezaak. Schakel de expert zo snel mogelijk in, dan kan hij de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Schadevergoeding na een fietsongeluk

Omdat u op de fiets een beschermde verkeersdeelnemer bent, heeft u meestal recht op schadevergoeding door de tegenpartij. Soms ook wanneer u zelf het ongeval heeft veroorzaakt. Als u bijvoorbeeld zelf roekeloos reed, hoeft de tegenpartij echter niet uw volledige schade te betalen. Onze experts weten precies hoe de regels zijn op het gebied van schadevergoeding aan fietsers. Zij helpen u bij het verhalen van uw schade, zodat u zich kunt richten op uw herstel. Letselschade claimen is onze specialiteit en we helpen u graag met de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Stipt letselschade claimt uw letselschade na een fietsongeluk voor u

Uw persoonlijk herstel is belangrijk en kost u al veel tijd en energie. Laat het regelen van uw letselschade daarom aan een letselschadespecialist over. Stipt letselschade helpt u graag. Wij behartigen uw belangen en nemen u zorgen uit handen. Een letselschade claimen is namelijk een ingewikkeld proces. Juridische aansprakelijkheid, inventarisatie van schadeposten en de verhaalsmogelijkheid op de andere partij spelen onder meer een rol. Onze experts hebben uitgebreide vakkennis en ervaring. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat de mogelijkheden voor u zijn. Bel direct met een van onze experts op 0113 – 405062 of vul het contactformulier in.

    fiets
    (c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring