• Landelijk werkzaam
 • Persoonlijk bezoek
 • Één vast aanspreekpunt
 • Gratis rechtshulp

Letselschade vergoeding na een aanrijding

Aanrijding gehad? U heeft recht op een schadevergoeding. Het uitzoeken van hoeveel deze schadevergoeding bedraagt en het claimen van deze vergoeding kan echter veel tijd in beslag nemen. Hier zitten ingewikkelde juridische procedures achter waar u niet altijd alleen uitkomt. Daarom kunnen de experts van Stipt Letselschade u helpen met de schadevergoeding na een aanrijding of ongeval. Zij hebben jaren aan ervaring met de vergoeding van letselschade na een aanrijding en kunnen u precies vertellen waar u recht op heeft en hoe u dit kunt claimen.

Wilt u een schadevergoeding claimen na een aanrijding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek. Samen met u bekijken wij wat de juiste vervolgstappen zijn. Vul het contactformulier in of bel 0113 – 405 062.

Als iemand anders aansprakelijk is voor uw aanrijding of ongeval, bent u geen extra kosten kwijt aan onze diensten. Deze worden in dit geval verhaald op de tegenpartij. De vergoeding die u krijgt voor letselschade is bovendien belastingvrij. Volgens de belastinggarantie moet de verzekeraar deze belastingvrij aan uw verstrekken.

Vergoeding van letselschade na een aanrijding

Wanneer u op de fiets, op een motor of in een auto wordt aangereden, is de tegenpartij vaak aansprakelijk voor de geleden letselschade. Stel bijvoorbeeld dat u als voetganger oversteekt en daarbij geraakt wordt door een auto; volgens de wet zijn voetgangers en fietsers beschermde weggebruikers en daarom is de automobilist schuldig aan het ongeval. Hij of zij moet in dit geval zorgen voor een letselschade vergoeding na de aanrijding.

Hetzelfde geldt voor een ongeval tussen twee auto’s, waarbij de ene auto achterop de andere rijdt. Dit heet ook wel een kop-staartbotsing. De bestuurder die achterop de andere auto reed, is aansprakelijk voor de geleden letselschade.

Hoewel dit vrij simpel klinkt, kan het proces rondom het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het claimen van een schadevergoeding na een ongeval een ingewikkeld proces zijn. Soms weet u niet zeker wie er aansprakelijk is geweest voor het ongeval en na een aanrijding zit u meestal niet op deze juridische rompslomp te wachten. Daarom is het een goed idee om een expert van Stipt Letselschade in dienst te nemen die dit voor u kan uitzoeken. Wij zijn bekend met alle regels en wetten en kunnen u voorzien van persoonlijk advies over uw situatie.

Schadevergoeding na een ongeval

Er wordt na een ongeval onderscheid gemaakt in materiële en immateriële schade. Materiële schade is schade aan bijvoorbeeld uw auto, fiets  of motor na een aanrijding. Ook kan door het ongeval bijvoorbeeld uw telefoon stuk zijn gegaan. Voor materiële schade gelden over het algemeen vaste bedragen aan schadevergoeding na een ongeval. Ook is er immateriële schade, bijvoorbeeld angst- of stressklachten die zijn ontstaan naar aanleiding van de aanrijding. Hiervoor krijgt u smartengeld.

Hoeveel smartengeld u krijgt, is onder andere afhankelijk van de leeftijd van het slachtoffer en de aard van de geleden schade. Omdat het hier draait om emoties, is dit soort letselschade moeilijker uit te drukken in een exact bedrag. Onze experts kunnen hier echter dankzij hun ruime ervaring makkelijk mee uit de voeten. Zij weten precies hoe de regels rondom smartengeld werken en kunnen u een indicatie geven van het bedrag dat u kunt claimen.

Bedragen voor schadevergoeding na een aanrijding

U kunt dus verschillende soorten letselschade oplopen bij een aanrijding. Hoeveel schadevergoeding u hiervoor krijgt, is afhankelijk van de soort, de ernst en de duur van de geleden schade. Een lichte hersenschudding waarvan u volledig zult herstellen wordt bijvoorbeeld anders geëvalueerd dan blijvende hersenschade. Tegelijkertijd moet ook gekeken worden naar uw persoonlijke situatie; als u bijvoorbeeld relatief lichte schade heeft opgelopen die echter betekent dat u uw beroep niet meer kunt uitoefenen, zal dit ook zwaarder meewegen.

De vergoeding van letselschade na een aanrijding valt op te delen in verschillende categorieën, gebaseerd op de omvang van de schade. Zo wordt gering letsel vergoed met €100 tot €2.000. Denk hierbij aan kneuzingen of kleine botbreuken. De vergoeding voor ernstig letsel, zoals een zware whiplash of een medische behandeling die langer dan een jaar duurt, ligt tussen de €9.000 en €21.000. De schadevergoeding bij uitzonderlijk zwaar letsel ligt meestal tussen de €76.000 en €250.000. In dit geval gaat het om blijvend zwaar letsel dat een grote impact heeft op het verdere leven van het slachtoffer, zoals een dwarslaesie of ernstige brandwonden. De bedragen voor letselschade worden opgedeeld in de volgende categorieën:

 • €100 tot €2.000 voor gering letsel
 • €2.000 tot €3.500 voor licht letsel
 • €3.500 tot €9.000 voor matig letsel
 • €9.000 tot €21.000 voor ernstig letsel
 • €21.000 tot €43.000 voor zwaar letsel
 • €43.000 tot €76.000 voor zeer zwaar letsel
 • €76.000 of hoger voor uitzonderlijk zwaar letsel

Ook in het bepalen van de ernst van uw geleden schade kan Stipt Letselschade u helpen. Onze experts kunnen u vertellen in welke categorie uw letselschade valt en kunnen u een indicatie geven van de vergoeding voor de letselschade na een aanrijding. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

Vergoeding van letselschade na een aanrijding is flexibel

Heeft u onlangs een aanrijding of ongeval meegemaakt en wilt u graag berekend hebben op hoeveel schadevergoeding u recht heeft? Dit kunnen wij voor u doen. Wel is het belangrijk om te onthouden dat een berekening van een vergoeding voor letselschade niet vastligt. Hierin worden schattingen meegenomen over bijvoorbeeld uw herstel en wat er zou zijn gebeurd als het ongeval niet had plaatsgevonden. Dat creëert ruimte voor onderhandeling met de tegenpartij, wat betekent dat het bedrag van de vergoeding nog kan wijzigen. Wij kunnen u echter een goede indicatie geven van wat u als schadevergoeding na een aanrijding kunt verwachten.

U kunt met al uw vragen en twijfels rondom de vergoeding van letselschade bij een aanrijding terecht bij Stipt Letselschade. Meld uw letselschade via onze website of neem contact met onze experts op. Wij handelen alle lastige processen af terwijl u in alle rust herstelt van het ongeval.

  Oosterhout
  (c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring