• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Ongeval in het openbaar vervoer

Net als bij andere verkeerssituaties loopt u ook in het openbaar vervoer risico op letsel. Dit hoeft niet per se tijdens de rit te zijn, maar een ongeval kan ook bij een valpartij op een perron of bij in- of uitstappen gebeuren. Omdat de vervoerder moet zorgen dat u veilig op uw bestemming komt, is die vaak aansprakelijk. Alleen als een vervoersmaatschappij kan aantonen dat er sprake is van overmacht hoeft zij uw schade niet te vergoeden. Heeft u een ongeluk gehad in het openbaar vervoer en liep u letselschade op? In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat de mogelijkheden in uw situatie zijn. Bel direct met een van onze experts op 0113 – 405 062 of vul het contactformulier in.

Wat te doen als u een ongeval in het openbaar vervoer heeft gehad?

Meld uw letsel bij de chauffeur of een ander personeelslid van het vervoersbedrijf en vraag de gegevens van die persoon. Meld uw letsel daarna ook bij het vervoersbedrijf. Noteer als dat na het ongeval nog mogelijk is gegevens van mensen die gezien hebben wat er gebeurde en zorg ervoor dat u de ritgegevens heeft; op welk tijdstip reisde u en naar welke bestemming? Laat u zo snel mogelijk door een arts onderzoeken als u gewond bent geraakt. Alle informatie die u heeft, helpt de expert om uw belangen in uw letselschadezaak zo goed mogelijk te behartigen. Schakel uw expert zo snel mogelijk in, dan kan hij het vervoersbedrijf aansprakelijk stellen.

Schadevergoeding na een ongeval in het openbaar vervoer

De vervoerder heeft verregaande zorgplicht voor zijn reizigers en moet ervoor zorgen dat u veilig op uw bestemming komt. Als u een kaartje koopt of abonnement afsluit, heeft u een overeenkomst met de vervoerder. Een onderdeel van die overeenkomst is de zorgplicht die de vervoerder tegenover u heeft. De vervoerder moet bewijzen dat zij geen schuld heeft aan uw ongeval. Kan hij dit niet, dan moet hij uw schade betalen. Toch is het verstandig dat u zich laat bijstaan om uw letselschade vergoed te krijgen. De experts van Stipt letselschade weten precies wat de regels zijn op het gebied van schadevergoeding na een ongeval in het openbaar vervoer. Zij helpen u bij het verhalen van uw letselschade, zodat u zich kunt richten op uw herstel. Letselschade claimen is onze specialiteit en we helpen u graag met de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Stipt letselschade helpt u na een ongeluk in het openbaar vervoer

Uw persoonlijk herstel is belangrijk en kost u al veel tijd en energie. Laat het regelen van uw letselschade daarom aan een letselschadespecialist over. Stipt letselschade helpt u graag. Wij behartigen uw belangen en nemen u uw zorgen uit handen. Het claimen van letselschade is namelijk een ingewikkeld proces, waarbij onder meer juridische aansprakelijkheid, inventarisatie van schadeposten en de verhaalsmogelijkheid op de andere partij een rol spelen. De experts van Stipt letselschade hebben uitgebreide vakkennis en ervaring. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen zij graag wat de mogelijkheden in uw situatie zijn. Bel direct met een van de experts op 0113 – 405062 of vul het contactformulier in.

    het interieur van een bus met een veiligheidslus op de voorgrond
    (c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring