• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Whiplash opgelopen

Wat is een whiplash?

Als bij een ongeval uw hoofd krachtig van voor naar achter beweegt, kunt u letsel oplopen. Bijvoorbeeld als u van achteren aangereden wordt bij een kop-staartbotsing. Dat letsel noemen we whiplash of zweepslag. Bij een whiplash kunnen er veel klachten ontstaan. Bijvoorbeeld hoofd- en nekpijn, concentratieproblemen, overgevoeligheid voor licht en geluid en slaapproblemen.


Letselschade melden

Wanneer ontstaat een whiplash?

Soms ontstaan de whiplashklachten direct na het ongeval, maar dat hoeft niet. U kunt ook nog weken of maanden na een ongeval pas klachten krijgen. Een whiplash is een lastige aandoening. Allereerst voor wie aan een whiplash lijdt. Daarom is het van belang dat u medische hulp zoekt na het ontstaan van uw klachten voor een optimale behandeling en een goede kans op herstel. De behandelende artsen kunnen de diagnose stellen, maar de ervaring leert dat er met de aansprakelijke partij veel discussie plaatsvindt over het verband tussen het ongeval en de klachten. Uiteraard voeren  wij deze discussie voor u. Wij hebben inmiddels vele whiplashzaken met een goed resultaat afgerond.

Whiplash opgelopen? Op deze schadevergoeding heeft u recht

Dat is vooraf lastig te zeggen. Iedere zaak is anders en er is geen standaardbedrag voor schadevergoeding. Als de expert een schadeclaim indient, kijkt hij naar:

  1. De ernst van uw whiplashklachten;
  2. Hoe lang uw herstel duurt en;
  3. Wat de invloed van de whiplash op uw leven is.

Als vaststaat dat de tegenpartij aansprakelijk is voor uw whiplash, vergoedt de tegenpartij uw letselschade. Denk bij mogelijke schadeposten aan: medische kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt, hulp bij werkzaamheden thuis, financiële gevolgen van (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid en smartengeld. Lees hier meer over letselschade claimen.


Letselschade melden

Heeft u whiplashklachten na een ongeval?

Informeer bij Stipt letselschade hoe u deze vorm van letselschade kunt claimen bij de tegenpartij. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat de mogelijkheden voor u zijn bij een whiplash. Bel direct met een van onze experts op 0113 – 405062 of vul het contactformulier in.

    jonge man grijpt naar pijnlijke nek na botsing auto
    (c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring