• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Aangereden als voetganger

Letselschade na een ongeluk als voetganger

Voetgangers zijn net als fietsers kwetsbare verkeersdeelnemers. Bent u als voetganger aangereden door een motorvoertuig of fiets en heeft u letselschade? De wet beschermt voetgangers via artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Wie als voetganger aangereden wordt, krijgt vrijwel altijd zijn schade vergoed. Soms ook als het ongeluk gedeeltelijk de eigen schuld van de voetganger is. Motorvoertuigen hebben tenslotte meer snelheid en gewicht dan voetgangers. De voetganger loopt daardoor veel meer kans op letselschade. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat de mogelijkheden voor u zijn. Bel direct met een van onze experts op 0113 – 405 062 of vul het contactformulier in.

Wat te doen als u een ongeluk heeft gehad?

Verzamel alle informatie die belangrijk is voor het claimen van uw letselschade. Vul een schadeformulier in met de tegenpartij. Zijn er getuigen? Vraag hun gegevens. Maak foto’s van de plek waar het gebeurde en uw verwondingen. Laat u onderzoeken in het ziekenhuis of bij de huisarts en als de politie erbij was, vraagt u een verklaring. Alle schriftelijke informatie die u heeft, helpt de expert bij uw letselschadezaak. Schakel de expert zo snel mogelijk in, dan kan hij de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Schadevergoeding na een voetgangersongeluk

Omdat u als voetganger een beschermde verkeersdeelnemer bent, heeft u meestal recht op schadevergoeding door de tegenpartij. De tegenpartij moet u minstens 50% van uw schade betalen, meestal meer. Als het slachtoffer jonger is dan 14 jaar geldt een vergoedingsplicht van 100%. Onze experts weten precies hoe de regels zijn op het gebied van schadevergoeding aan voetgangers. Zij helpen u bij het verhalen van uw schade, zodat u zich kunt richten op uw herstel. Letselschade claimen is onze specialiteit en we helpen u graag met de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Stipt letselschade claimt uw letselschade na een voetgangersongeluk voor u

Uw persoonlijk herstel is belangrijk en kost u al veel tijd en energie. Laat het regelen van uw letselschade daarom aan een letselschadespecialist over. Stipt letselschade helpt u graag. Wij behartigen uw belangen en nemen u zorgen uit handen. Een letselschade claimen is namelijk een ingewikkeld proces. Juridische aansprakelijkheid, inventarisatie van schadeposten en de verhaalsmogelijkheid op de andere partij spelen onder meer een rol. Onze experts hebben uitgebreide vakkennis en ervaring. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat de mogelijkheden voor u zijn. Bel direct met een van onze experts op 0113 – 405 062 of vul het contactformulier in.

    Voetganger
    (c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring