• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Letselschade na een kop-staartbotsing

Een verkeersongeluk waarbij het ene voertuig achterop het andere botst, heet een kop-staartbotsing. Daarbij ontstaat vaak letsel. Bent u degene die in het voorste voertuig reed en heeft u letselschade? Dan kunt u in veel gevallen uw letselschade claimen bij de partij die bij u achterop reed. Zijn er meerdere voertuigen betrokken, dan is het een kettingbotsing. Wie daarbij door toedoen van een andere partij gewond raakt, kan zijn letselschade ook op de aansprakelijke tegenpartij verhalen. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat de mogelijkheden voor u zijn. Bel direct met een van onze experts op 0113 – 405 062 of vul het contactformulier in.

Wie is er aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?

Vaak is dat de achterste bestuurder, degene die achterop reed. In de verkeerswet staat namelijk dat u altijd voldoende afstand moet houden tot degene die voor u rijdt. De achterste bestuurder moet kunnen remmen zonder een ongeluk te veroorzaken. Botst hij toch op zijn voorganger, dan is het uitgangspunt dat hij niet genoeg afstand hield. Er zijn echter ook uitzonderingen waarbij de achteroprijder niet aansprakelijk is. Als u zelf iemand afsnijdt en dan remt, bent u zelf fout als die ander tegen u aan rijdt.

Wat te doen bij een kop-staartbotsing?

Zorg er als het kan voor dat duidelijk op papier komt te staan hoe de kop-staartbotsing gebeurde. Vul hiervoor samen met de tegenpartij een schadeformulier in. Maak ook foto’s van de schade en de plaats van de kop-staartbotsing. Zorg ervoor dat u het proces-verbaal van de politie ontvangt. En vraag gegevens van getuigen die gezien hebben wat er gebeurde. Alle informatie die u kunt aanleveren, helpt ons bij de behandeling van uw zaak. Heeft u letselschade, schakel dan zo snel mogelijk een expert in. Hij gaat voor u aan de slag en neemt alles rond uw schadeclaim van u over. Lees hier meer over letselschade na een ongeluk.

Op welke schadevergoeding heeft u recht bij een kop-staartbotsing?

Na een kop-staartbotsing regelt u de schade aan uw voertuig via de verzekeraars van de voertuigen. Soms regelt uw verzekeraar ook uw letselschade voor u als u een inzittenden beschermingsverzekering of schadeverzekering voor inzittenden heeft. Ook dan gaan wij graag voor u aan de slag  als uw belangenbehartiger. Wij zijn dan uw contactpersoon en adviseur. Onze bemiddelingskosten zijn meeverzekerd op uw inzittendenverzekering. Als vaststaat dat degene die bij u achterop reed aansprakelijk is voor uw letsel, vergoedt de tegenpartij uw letselschade. Denk bij mogelijke schadeposten aan: ziekenhuisrekeningen die uw zorgverzekeraar niet vergoedt, hulp bij huishoudelijke taken, inkomensverlies en smartengeld. Lees hier meer over letselschade claimen.

Stipt letselschade claimt uw letselschade na een kop-staartbotsing voor u

Uw persoonlijk herstel is belangrijk en kost u al veel tijd en energie. Laat het regelen van uw letselschade daarom aan een letselschadespecialist over. Stipt letselschade helpt u graag. Wij behartigen uw belangen en nemen u zorgen uit handen. Een letselschade claimen is namelijk een ingewikkeld proces. Juridische aansprakelijkheid, inventarisatie van schadeposten en de verhaalsmogelijkheid op de andere partij spelen onder meer een rol. Onze experts hebben uitgebreide vakkennis en ervaring. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat de mogelijkheden voor u zijn. Bel direct met een van onze experts op 0113 – 405062 of vul het contactformulier in.

    iemand neemt met smartphone foto van twee op elkaar gebotste auto’s
    (c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring