Heeft u een ongeluk gehad en daarbij letselschade opgelopen? Of het nu om materiële schade als een kapotte auto, of om immateriële schade als psychische klachten gaat, u kunt zeer waarschijnlijk een schadevergoeding aanvragen als de tegenpartij schuld heeft aan het ongeluk. Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het aanvragen van een letselschade vergoeding is echter een ingewikkeld juridisch proces, waarin u als particulier snel kunt verdwalen. Daarom staan de experts van Stipt Letselschade voor u klaar. Wij kunnen u helpen in alle processen rondom de vergoeding van uw letselschade.
U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor een kennismakingsgesprek door te bellen naar 0113 – 405 062 of door het contactformulier in te vullen. Samen met u kijken wij naar de aard van de geleden schade, de aansprakelijkheid van de tegenpartij en de vergoeding van uw letselschade.
U kunt bij een ongeluk verschillende soorten letselschade oplopen waarbij u recht heeft op een vergoeding. Als u bijvoorbeeld een aanrijding heeft gehad, wordt natuurlijk de schade aan uw auto en andere bezittingen vergoed. De letselschade vergoeding voor een aanrijding kan echter nog meer omvatten. Zo kunt u bijvoorbeeld psychische klachten ontwikkelen naar aanleiding van het ongeval, waardoor u angst ervaart in het verkeer en niet meer durft te autorijden. Dit kan effect hebben op uw dagelijks leven of uw werkzaamheden. De emotionele schadevergoeding die u hiervoor krijgt, heet ook wel smartengeld. Hoeveel smartengeld u kunt ontvangen als vergoeding van letselschade na een aanrijding, is afhankelijk van onder andere uw leeftijd en de duur van de geleden schade.
Om een schadevergoeding te kunnen aanvragen, is het belangrijk om na het ongeluk een aantal dingen te doen. Zo is het van belang om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Maak foto’s van de plaats van het ongeluk en de zichtbare letselschade, vul een schadeformulier in met de tegenpartij en schrijf de contactgegevens van getuigen op. Vervolgens is het ook van belang om een verklaring van een arts te ontvangen. Deze is van groot belang in het proces rondom de vergoeding voor letselschade. U kunt vervolgens zelf aan de slag gaan met dit proces, maar hier komen veel kosten én tijd bij kijken. Wanneer u Stipt Letselschade in dienst neemt om uw letselschade vergoeding te claimen, betaalt u echter geen extra kosten en zorgen wij ervoor dat het proces rondom de schadevergoeding aanvraag soepel verloopt.
De hoeveelheid schadevergoeding die u kunt aanvragen, is afhankelijk van de ernst van de schade. Deze valt op te delen in vijf categorieën, van klein letsel zoals schaafwonden en kneuzingen tot exceptioneel letsel, zoals een dwarslaesie. Op basis van deze categorieën kunnen er indicaties worden gegeven van de letselschade bedragen, maar deze bedragen liggen niet vast. Omdat het vaak gaat om voorspellingen, zoals hoe lang uw herstel zal duren en wat er zou zijn gebeurd als het ongeluk niet had plaatsgevonden, is de vergoeding voor letselschade flexibel. Hierover wordt namelijk nog onderhandeld met de tegenpartij. Over het algemeen houden we de volgende letselschade vergoeding bedragen aan per categorie:
Een ongeluk zit in een klein hoekje en u kunt natuurlijk niet alleen bij een auto-ongeluk letselschade oplopen. Dit kan tevens gebeuren tijdens het werk, in uw vrije tijd, thuis of in de openbare ruimte. Het kan soms lastig zijn om te bepalen wie de schuldige aan het ongeluk is en op hoeveel letselschade vergoeding u recht heeft. Daar kunnen wij u mee helpen.
Wanneer u een ongeluk krijgt op de werkvloer of tijdens het uitvoeren van uw werk, is de werkgever hier bijna altijd aansprakelijk voor. De werkgever moet namelijk zorgen voor een veilige werkomgeving die voldoet aan alle Arbowetten. Dit betekent dat ook ongelukken op weg naar uw werk of tijdens het thuiswerken meestal worden gezien als bedrijfsongevallen. Voorbeelden van een bedrijfsongeval zijn een val van een trap of een gladde vloer, het inademen van gevaarlijke stoffen of het meemaken van een gewapende overval, waardoor u psychische klachten ontwikkelt.
Veruit de meeste ongelukken in Nederland gebeuren in het verkeer. Hieronder vallen botsingen tussen auto’s, maar ook ongelukken op een scooter of motor, te fiets of te voet. Volgens de Nederlandse wet zijn fietsers en voetgangers beschermde weggebruikers. Dit betekent dat de bestuurders van gemotoriseerde voertuigen bij een aanrijding met een fietser of voetganger altijd verantwoordelijk zijn. Wanneer u een eenzijdig ongeluk krijgt door slechte wegomstandigheden, zoals gaten in de weg, kan het zijn dat de wegbeheerder verantwoordelijk is voor uw letselschade vergoeding. Heeft u een ongeluk gehad en is de tegenpartij doorgereden? In dit geval kunt u nog steeds een schadevergoeding aanvragen. Dit gaat via het waarborgfonds Motorverkeer.
In Nederland overlijden gemiddeld 20 personen per maand aan de gevolgen van een medische fout. Tweeëndertig mensen lopen blijvende schade op. Bij bijna 60% van de medische fouten blijkt dat de uitvoerend arts daadwerkelijk fout heeft gehandeld. Een medische fout kan grote gevolgen hebben, zowel op fysiek als psychisch vlak. Als u als kunstenaar bijvoorbeeld het gebruik van uw hand verliest na een medische fout, betekent dit niet alleen dat u uw vak niet meer kan uitoefenen, maar ook dat u een grote levensverandering moet verwerken. Het laatste waar u op zo’n moment op zit te wachten, is juridische rompslomp die daarbij komt kijken. Bent u slachtoffer geworden van een medische fout? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Stipt Letselschade. Wij helpen u in het aansprakelijk stellen van de arts of het ziekenhuis en het claimen van een vergoeding voor uw letselschade.
Heeft u een ongeval gehad op de werkvloer, in het ziekenhuis, op de weg of in een openbare gelegenheid en wilt u daarvoor schadevergoeding aanvragen? Onze experts kunnen uit de voeten met elke soort schade en elke situatie. Neem contact op met Stipt Letselschade en laat ons uw letselschade vergoeding afhandelen. Zo hoeft u zich nog maar op één ding te richten: volledig herstellen.