• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Letselschade na een watersportongeval

Door: André Rotte
Leestijd: 2 minuten

Watersportongeval, wie is er aansprakelijk als er letselschade ontstaat? Nederland bestaat voor een groot deel uit water. En zeker bij zomerse temperaturen maken we daar met zijn allen graag gebruik van. Voor de één is een zwem- of kanotochtje al pure ontspanning, voor de ander is een dag op het water pas geslaagd na tientallen kitesurf sprongen of spectaculaire snelheden achter een speedboot op de waterski’s. Hoe dan ook brengen de meeste watersporten een risico met zich mee voor beoefenaar én degenen die zich erbij in de buurt bevinden. Er is altijd kans op een ongeval en hoe gevaarlijker de watersport, hoe groter de kans op letselschade.  

Sport is risico, gevolgen voor aansprakelijkheid

Wie aan sport doet, neemt bewust een risico. Dat is bij alle sporten zo en ook bij watersport. Bij tennis kun je een bal tegen je hoofd krijgen en na een flinke tackle bij voetbal kun je ernstig geblesseerd raken.

Ook watersporters nemen een risico. Een surfer of kitesufer die bij stormachtige wind het water op gaat of iemand die met een kano een wild stromende rivier op gaat, weet dat de kans op een ongeluk of verwondingen aanwezig is. Die risicofactor maakt dat er binnen het aansprakelijkheidsrecht andere regels gelden voor aansprakelijkheid bij sportongevallen. Een sporter heeft na een ongeval alleen recht op vergoeding van letselschade als hij of zij het slachtoffer is van een onrechtmatige handeling die niet bij een normale sportsituatie hoort. Denk bijvoorbeeld aan een voetballer die onderuit getrapt wordt als de wedstrijd al is afgelopen. Of de tennisser die in plaats van een bal het racket van zijn boze tegenstander in zijn gezicht krijgt.

Wanneer is er aansprakelijkheid voor letselschade na een watersportongeval?

Als iemand anders een watersportongeval veroorzaakt, kun je de letselschade alleen verhalen wanneer de veroorzaker een onrechtmatige daad pleegt. Iemand moet dan bewust een gevaarzettende handeling verrichten. Dat is het creëren van een situatie waarin er kans op schade is. Denk bijvoorbeeld aan een jetskiër die bewust gaat varen tussen badgasten op een drukke stranddag en daarbij een zwemmer verwondt.

Of een duikschool die een onervaren gids met een groepje duikers meestuurt waardoor er een ongeluk plaatsvindt. Besluit u zelf bij een raft-tochtje geen helm op te zetten en valt u tegen een rotsblok in de rivier met letsel als gevolg? Dan heeft u pech. Krijgt u van de bootverhuurder echter een ondeugdelijke helm mee? Dan kunt u de verhuurder voor uw letselschade aansprakelijk stellen. Dat geldt ook voor de vader die zijn zoon zonder vaarbewijs een snelle speedboot laat besturen die u op uw sup board overvaart.

Hulp nodig bij letselschade na een watersportongeval?

Bent u het slachtoffer van een watersportongeval dat iemand ander veroorzaakte en heeft u letsel opgelopen? Neem dan altijd contact op met een letselschadespecialist. Bij Stipt letselschade vertellen we u direct bij het eerste gesprek hoe groot de kans is dat we uw letselschade kunnen verhalen. Zeker met de lastige regels van het aansprakelijkheidsrecht is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door iemand die weet op welke vergoeding u recht hebt. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op bij letselschade na een watersportongeval. Wij helpen u graag en onze hulp is in de meeste gevallen gratis.

Heeft u vragen over het claimen van letselschade na een watersportongeval? Neem dan contact op met uw expert van Stipt letselschade.

 

Over André Rotte

"Mensen persoonlijk en betrokken bijstaan, zodat hun leven weer zoveel mogelijk wordt als voor hun letselschade. Dat vind ik mooi." Na mijn rechtenstudie en functies bij verzekeraars internationale expertisebureaus werk ik sinds 2010 als belangenbehartiger voor slachtoffers van letselschade. Ik ben NIVRE-registerexpert en lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars. Dat zorgt ervoor dat ik altijd op de hoogte ben van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van letselschaderegeling. In mijn eerste baan bij een verzekeraar leerde ik dat persoonlijk contact enorm belangrijk is wanneer je slachtoffers van letselschade helpt en dat een tevreden klant je doelstelling is. Dat én mijn ervaring en kennis maakt dat u de behandeling van uw letselschadeclaim met een gerust hart aan mij kunt overlaten.

Meer blogs van André Rotte Bekijk profiel op LinkedIN
Watersportongeval
(c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring