• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Wat is het belang van een inzittendenverzekering: De SVI of de OVI?

Door: André Rotte
Leestijd: 2 minuten

Ook al rijdt u meestal alleen in uw auto, een inzittendenverzekering kan toch een nuttige aanvulling op uw verzekering zijn. U bent als bestuurder tenslotte ook inzittende. En u kunt uw letselschade niet altijd claimen bij een tegenpartij.

Loopt u letselschade op tijdens een ongeval, dan helpen wij u als uw belangenbehartiger met uw schadeclaim die uw verzekeraar moet uitkeren.

Er zijn twee inzittendenverzekeringen: de Schadeverzekering Inzittenden (SVI) en de Ongevallenverzekering Inzittenden (OVI).


Letselschade claimen

Wat is verzekerd met de SVI?

De SVI vergoedt de daadwerkelijke schade van de inzittenden van de auto als zij bij een ongeval letsel oplopen.

In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar staat het maximum verzekerd bedrag. Schadeposten die onder een SVI vallen, zijn bijvoorbeeld inkomensverlies, medische kosten, smartengeld, huishoudelijke hulp, kosten voor juridische bijstand en ook  uitvaartkosten.

Is een tegenpartij aansprakelijk voor het ongeval? En heeft u geen SVI? Dan moet u uw kosten verhalen op de andere verzekeraar.

Is er geen tegenpartij of bent u zelf schuldig? De SVI keert uit bij letsel, ongeacht de schuldvraag.

Stipt letselschade is gespecialiseerd in letselschadeclaims en helpt u bij een verzekeraar te krijgen waar u recht op heeft. Zonder kosten voor u.

Wat is verzekerd met de OVI?

De OVI keert slechts eenmalig uit als een inzittende tijdens een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt. De hoogte van de uitkering staat los van de hoogte van de daadwerkelijke schade.

Heeft u een OVI, dan staan in uw verzekeringsvoorwaarden de bedragen die de verzekeraar uitkeert bij blijvend letsel of overlijden.

Bij blijvend letsel kijkt een verzekeraar altijd naar het percentage invaliditeit. En ontvangt u een datzelfde percentage van het maximumbedrag.

Ook voor motorrijders is er een ongevallenverzekering, de OVO. Dat is de Ongevallenverzekering Opzittende. Die dekt hetzelfde als de OVI maar dan voor bestuurders en passagiers van motoren.

Moet u een inzittendenverzekering hebben?

Een inzittendenverzekering is niet verplicht, wel aan te raden. Voor enkele tientjes per jaar bent u er zeker van dat letselschade goed verzekerd is.

Dat is een fijn gevoel, zeker als er een ongeluk gebeurt waarbij u uw schade niet op een tegenpartij kunt verhalen.

De SVI is duurder dan de OVI, maar biedt een veel ruimere dekking en heeft daarom de voorkeur om deze de daadwerkelijke schade dekt.

Met de verzekeraar waar u uw SVI stelt Stipt letselschade uw schadevergoeding vast. De verzekeraar keert die rechtstreeks aan u uit.

Heeft u een inzittendenverzekering en letselschade? Wij regelen dat uw verzekeraar uitkeert waar u recht op heeft. Informeer bij uw expert van Stipt letselschade.


Letselschade melden

Over André Rotte

"Mensen persoonlijk en betrokken bijstaan, zodat hun leven weer zoveel mogelijk wordt als voor hun letselschade. Dat vind ik mooi." Na mijn rechtenstudie en functies bij verzekeraars internationale expertisebureaus werk ik sinds 2010 als belangenbehartiger voor slachtoffers van letselschade. Ik ben NIVRE-registerexpert en lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars. Dat zorgt ervoor dat ik altijd op de hoogte ben van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van letselschaderegeling. In mijn eerste baan bij een verzekeraar leerde ik dat persoonlijk contact enorm belangrijk is wanneer je slachtoffers van letselschade helpt en dat een tevreden klant je doelstelling is. Dat én mijn ervaring en kennis maakt dat u de behandeling van uw letselschadeclaim met een gerust hart aan mij kunt overlaten.

Meer blogs van André Rotte Bekijk profiel op LinkedIN
Inzittendeverzekering
(c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring