• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Vergoedingen uit letselschade richtlijnen verhoogd

Door: André Rotte
Leestijd: 2 minuten

Per 1 januari 2021 is een aantal schadeposten uit de Letselschade Richtlijnen verhoogd. Met de Letselschade Richtlijnen kunnen wij schadevergoedingen voor u op een standaard manier vaststellen. Dat voorkomt discussie en maakt de schaderegeling makkelijker. De Letselschaderaad bekijkt jaarlijks of aanpassing van vergoedingen nodig is. Daarbij gebruikt zij de Consumentenprijsindex en het loonindexcijfer.


Letselschade melden

Voor welke Letselschade Richtlijnen geldt de verhoging?

De verhoging geldt voor de vergoedingen uit de Richtlijnen Studievertraging, Huishoudelijke Hulp,  Ziekenhuis- en Revalidatiedaggeldvergoeding en voor de Richtlijn Zelfwerkzaamheid.

Voor de Richtlijnen Licht Letsel en Kilometervergoeding blijven de bedragen gelijk. Als een Richtlijn voor uw schade van toepassing is, houdt uw expert in de claim naar de andere partij rekening met de verhoging.

De standaard vergoedingen vindt u op de website van de Letselschaderaad. Ze gelden mits uw situatie past binnen het kader van de Richtlijnen. Als dat niet zo is, kiezen we een maatwerkoplossing die aansluit bij uw belangen.

Gelden de Letselschade Richtlijnen altijd?

We kunnen de Richtlijnen Letselschade voor de meeste letselschadezaken gebruiken. Ze helpen ons uw schade sneller en makkelijker te regelen.

Door de Richtlijnen ontstaan er namelijk minder vertragende discussies over schadevergoeding en het claimen van letselschade.

Ook voor slachtoffers geven ze duidelijkheid, want u weet vooraf op welke vergoeding u kunt rekenen.

Soms is de situatie of het letsel van een slachtoffer te specifiek en kunnen we de Richtlijnen niet gebruiken. Dan maken we een individuele berekening voor de schadeclaim. Die berekening moeten we dan uiteraard goed onderbouwen.


Letselschade melden

Zijn de Letselschade Richtlijnen bindend?

Ja, dat zijn ze voor partijen die zich houden aan de Gedragscode Behandeling Letselschade. Wij doen dat als belangenbehartiger. En ook alle leden van het Verbond van Verzekeraars houden zich aan de Gedragscode.

In de Gedragscode staan regels voor verzekeraars, slachtoffers en belangenbehartigers. Het belang van het slachtoffer staat voorop.

Wilt u meer weten over de Letselschade Richtlijnen? Informeer ernaar bij uw expert van Stipt letselschade.


Neem contact op

Over André Rotte

"Mensen persoonlijk en betrokken bijstaan, zodat hun leven weer zoveel mogelijk wordt als voor hun letselschade. Dat vind ik mooi." Na mijn rechtenstudie en functies bij verzekeraars internationale expertisebureaus werk ik sinds 2010 als belangenbehartiger voor slachtoffers van letselschade. Ik ben NIVRE-registerexpert en lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars. Dat zorgt ervoor dat ik altijd op de hoogte ben van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van letselschaderegeling. In mijn eerste baan bij een verzekeraar leerde ik dat persoonlijk contact enorm belangrijk is wanneer je slachtoffers van letselschade helpt en dat een tevreden klant je doelstelling is. Dat én mijn ervaring en kennis maakt dat u de behandeling van uw letselschadeclaim met een gerust hart aan mij kunt overlaten.

Meer blogs van André Rotte Bekijk profiel op LinkedIN
letselschade richtlijnen
(c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring