• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Auto ongeval

Wanneer u letselschade oploopt bij een auto ongeluk waar u geen schuld aan heeft, heeft u vaak recht op schadevergoeding. De tegenpartij is hiervoor namelijk aansprakelijk. Het gaat hierbij niet alleen om schade aan uw voertuig, maar ook persoonlijke letselschade. U kunt bijvoorbeeld gewond raken door een auto ongeluk, maar ook psychische klachten ontwikkelen. Het claimen van een schadevergoeding na een auto ongeluk kan een ingewikkeld proces zijn waar u niet op zit te wachten. Stipt Letselschade kan u in zo’n geval helpen met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het claimen van een schadevergoeding na een auto ongeluk. Onze medewerkers zijn experts in dit soort schadeclaims en zullen u alle zorgen uit handen nemen. Zo kunt u rustig herstellen terwijl wij de processen rondom de letselschade door het auto ongeluk afhandelen.

Heeft u letselschade opgelopen na een auto ongeluk? Vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Stipt Letselschade. Bel ons via 0113 – 405 062 of vul het contactformulier in.

Letselschade na een auto ongeluk

U heeft geen schuld aan een auto ongeval als u bijvoorbeeld door een tegenligger wordt aangereden of in een kop-staartbotsing terecht komt. Wanneer de tegenpartij u aanrijdt, is hij of zij aansprakelijk voor het ongeluk. U heeft dan recht op een schadevergoeding voor de letselschade door het auto ongeluk. Denk bijvoorbeeld aan de schade aan uw auto of medische kosten voor u en uw passagiers. Wanneer u letselschade oploopt bij een auto ongeluk, zijn er een aantal dingen belangrijk om ter plaatse direct te doen.

Zorg ervoor dat u samen met de tegenpartij zo duidelijk mogelijk vastlegt wat de omstandigheden van het ongeval zijn. Dit kunt u doen door een schadeformulier in te vullen en foto’s te maken van de schade en de plek van het ongeval. Getuigen kunnen ook van belang zijn bij het claimen van een schadevergoeding na een auto ongeluk.

Vraag daarom altijd de contactgegevens van omstanders die het ongeluk hebben zien gebeuren of van het ambulancepersoneel dat ter plaatse is gekomen. Als er politie aanwezig is op de plaats van het ongeval, vraag dan de namen van de agenten en zorg ervoor dat u de politieverklaring ontvangt. Al deze gegevens zullen onze experts helpen bij het afhandelen van uw zaak.

Smartengeld na een auto ongeluk

U kunt een schadevergoeding ontvangen voor verschillende soorten letselschade na een auto ongeluk. Zo kunt u materiële en immateriële schade oplopen. Als uw auto na het ongeluk total loss is, gaat het om materiële schade. Als u naar het ziekenhuis moet en daardoor uw werk niet kunt uitvoeren, hebben we het over immateriële schade. Hierbij kunt u ook denken aan psychische klachten, zoals stress, angst of een trauma. Dit soort schade is niet in een standaard bedrag uit te drukken.

Immateriële schade wordt daarom vergoed met smartengeld. Het claimen van smartengeld na een auto ongeluk kan een ingewikkeld proces zijn, omdat dit niet om meetbare schade draait. Het gaat immers om emoties, pijn en belemmeringen die na het ongeluk zijn ontstaan. Juist hierin kan een expert van Stipt Letselschade u zorgen uit handen nemen. Onze experts weten precies hoe zij te werk moeten gaan bij het claimen van smartengeld na een auto ongeluk.

Wanneer heeft u geen recht op schadevergoeding na een auto ongeluk?

Er zijn een aantal zaken die effect kunnen hebben op de hoeveelheid schadevergoeding waarop u recht heeft na een auto ongeluk. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u ten tijde van het ongeluk een gordel droeg. Als dit niet het geval is, kan er namelijk door een rechter bepaald worden dat u deels zelf schuld heeft aan uw letselschade na het auto ongeluk. U krijgt dan bijvoorbeeld slechts 75% van de schade vergoed.

Als u letselschade oploopt na een ongeluk met een niet-motorvoertuig, bent u als bestuurder van het motorvoertuig bijna altijd aansprakelijk. Fietsers en voetgangers zijn volgens de wet namelijk beschermde verkeersdeelnemers. Ook als u een eenzijdig auto ongeluk heeft, bent u zelf aansprakelijk voor de letselschade. Dit verandert echter weer als het ongeluk plaatsvond door gevaarlijke wegomstandigheden, zoals gaten of scheuren in de weg.

In dit geval kan de wegbeheerder aansprakelijk gesteld worden. Het kan ingewikkeld zijn om uit te vinden wie er aansprakelijk is voor een ongeluk en hoe u dit kunt bewijzen. Onze experts kunnen u helpen om het juiste bewijs te verzamelen voor het claimen van letselschade na een auto ongeluk.

Voorbeeld: jong gezin loopt letselschade op bij een auto ongeluk

Stel dat een jong gezin een stoplicht nadert dat op oranje springt. De moeder achter het stuur remt, maar de bestuurder die achter hen rijdt, ziet dit te laat. Het gevolg is een kop-staartbotsing, waarbij de achterste auto op de auto van het gezin botst. Niet alleen lopen zij schade op aan de bumper; ook zit de schrik er goed in bij de kinderen en heeft de moeder last van nekklachten, waardoor zij naar het ziekenhuis moet. Daar blijkt dat zij een whiplash heeft opgelopen, waardoor zij tijdelijk niet kan werken.

In dit geval is de bestuurder van de achterste auto aansprakelijk voor de opgelopen letselschade na het auto ongeluk. Hij of zij zal een schadevergoeding moeten betalen voor de schade aan de auto en smartengeld voor de fysieke en psychische klachten die de familie heeft opgelopen. Heeft u eenzelfde soort auto ongeluk meegemaakt waarbij u letselschade heeft opgelopen? Laat u adviseren door onze experts in het claimen van uw schadevergoeding.

Hulp met de schadevergoeding na letselschade door een auto ongeluk

Stipt Letselschade is dé expert op het gebied van schadevergoeding voor letselschade na een auto ongeluk. Wij kennen alle ins en outs van de vaak moeilijke juridische processen rondom schadevergoedingen en kunnen u voorzien van uitgebreid professioneel advies. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en we bekijken samen met u waar u recht op heeft en wat uw vervolgstappen zijn. Onze experts kunnen u alle zorgen rondom de schadevergoeding voor uw auto ongeluk uit handen nemen, waardoor u zich alleen nog hoeft te focussen op uw herstel.

    auto-ongeluk
    (c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring