• Landelijk werkzaam
  • Persoonlijk bezoek
  • Één vast aanspreekpunt
  • Gratis rechtshulp

Tien vragen aan … André Rotte

Door: Leontien van Walsum
Leestijd: 2 minuten

Een terugkerend vrijdags onderdeel van Letselschade.NU is ‘Tien vragen aan…’, waarin een letselschadeprofessional een klein inkijkje geeft in zijn of haar leven en drijfveren. Vandaag is het de beurt aan André Rotte (44). André werkt als letselschade-expert bij Stipt Letselschade.

Hoe ben je erin gerold?
Net als veel vakgenoten bij toeval. Ik was bezig met mijn afstudeerscriptie en mijn zus was kort daarvoor bij een verzekeraar aan de slag gegaan. Dat beviel haar zo goed dat ik bij dezelfde verzekeraar solliciteerde. Na ongeveer een jaar veel geleerd te hebben op de materiële schade afdeling kwam er een vacature op de letselschade afdeling.

Hoe ziet een normale vrijdag er voor jou uit?
Vrij cliché misschien, maar vrijdag is een bureau-dag om klussen af te maken die eerder in de week niet konden worden afgerond.

Wat geeft je de meeste voldoening in je werk?
Als alles uiteindelijk op z’n pootjes terecht komt voor het slachtoffer. Soms komt het leven na een letselschadezaak er heel anders uit te zien, maar dat is niet altijd alleen maar negatief.

Met welk onderdeel van je werk heb je moeite?
Blijvend letsel bij kleine kinderen blijft altijd confronterend. Dat is iets wat nooit zal veranderen.

Waar ben je trots op?
Op mijn dochter en mijn zoon. Mijn dochter doet haar best op school en geniet van turnen. Mijn zoon wil klein als hij is altijd helpen. Dat pakt niet altijd even goed uit zoals de keer dat hij een doos vaatwastabletten in de vijver leegde.

Wie was in je loopbaan je belangrijkste leermeester?
Arjan Sandee. Hij was de collega die letterlijk het dichtste bij zat en waar ik altijd met vragen terecht kon toen alles nog nieuw was. Daarom is het extra leuk dat we sinds 1 september 2023 weer collega’s zijn. Dat voelt ouderwets vertrouwd.

Wat zou je vandaag veranderen in de letselschadebranche als je kon?
Ik zou als verplichting invoeren dat alle mensen uit de binnendienst op jaarbasis een verplicht aantal dagen mee zouden moeten lopen met de buitendienst. Ik denk dat een schade en de mens erachter daarmee veel meer gaat leven.

Wat is je favoriete vrijetijdsbesteding?
Sporten is leuk. Fitness of een rondje hardlopen het beste in te passen in de agenda.

Van welke boeken hou je?
Herman Koch vind ik een geweldige schrijver. Zoals hij feiten en fantasie weet te vermengen tot een boeiend verhaal. Echt knap.

Wat staat er bovenaan je bucketlist?
Ik zou graag een rondreis door Azië willen maken. Dat gaat er hoe dan ook een keer van komen.

letselschade-advocaat Zeeland
(c) copyright Stipt letselschade | Klachtenregeling | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacyverklaring